新闻中心NEWS

返回首页

讲座:Global Implications of the Indigenous Epistemological System from the East: How to Apply Yin-Yang Balancing to Paradox Management

发布者:人力资源办公室    发布时间:2018-10-31

组织管理系讲座

题 目:Global Implications of the Indigenous Epistemological System from the East: 

   How to Apply Yin-Yang Balancing to Paradox Management

讲座嘉宾:Peter Ping Li, University of Nottingham Ningbo China

     Li Dak Sam Chair Professor of International Business

主持人 :江源 副教授

时 间:2018年11月07日(周三)13:30-15:30

地 点: 上海交通大学 徐汇校区 新上院S203教室


演讲内容简介:

The author argues and explains that the indigenous Eastern epistemological system of Yin-Yang balancing should be taken as a novel system or frame of thinking, which is deeply rooted in the indigenous Eastern culture traditions, but it has significant global implications, especially in the domain of paradox management. The purpose and contributions of this article are twofold: to provide a detailed elaboration of the indigenous Eastern epistemological system of Yin-Yang balancing in contrast to the Western logic systems; and to provide a roadmap for applying the system of Yin-Yang balancing to complex issues in the area of management, in general, and paradoxical issues, in particular. 


演讲人简介:

李平教授[Peter Ping Li]是宁波诺丁汉大学国际企业管理领域李达三首席教授,美国创新领导力中心(CCL)大中华区研究总监,也是丹麦哥本哈根商学院中国企业管理领域终身正教授。他曾是西交利物浦大学国际企业管理终身正教授,以及美国加州州立大学国际企业管理终身正教授。曾为下乡知青的李平教授对中国现代国情有着独特的深刻认识。此外,对中国传统哲学研究颇深的李平教授对中国历史国情也有着独特的系统理解。李平教授在美国及欧洲工作与生活长达30多年的经历使得他拥有全球格局的视野。

李平教授于1982年毕业于上海外国语大学英美文学专业,并在1987年取得北京对外经济贸易大学国际金融硕士学位之后赴美深造。1991年获得美国乔治华盛顿大学(George Washington University)国际企业管理博士学位之后,先后在美国爱荷华州杜比克大学(University of Dubuque)与美国加州州立大学(California State University)工商管理学院管理系任教,升至终身正教授;2010年转至全球規模最大商学院之一的哥本哈根商学院,担任世界独一无二的中国企业管理教授。2015年转至西交利物浦大学西浦国际商学院担任国际企业管理教授。李平教授是《信任研究期刊》(Journal of Trust Research)的创始人及主编,也是《组织与管理评论》(Management & Organization Review, SSCI) 以及《亚太管理期刊》(Asia Pacific Journal of Management, SSCI) 的高级编辑。他同時担任另外八种国际著名期刊的评委,曾被中国管理研究国际协会《组织与管理评论》誉为2004-2008年年度最佳评审五人之一,也被列入世界国际企业管理150最优秀管理学家名人录。最近他荣获清华大学等单位评选的2016年度十大管理创新思想者和实践者奖(五位思想者之一),以及《组织与管理评论》期刊2017年年度最佳高级编辑。

 

欢迎感兴趣的各位师生参加!